Animations-workshop – Ett kreativt sätt att göra animation med ljud!

Teckningsmuseet

21 oktober 12:00-17:00
150 kr (föranmälan krävs)

Animation är en ständigt utvecklande konstform där rörelse och ljud kan kombineras för att producera magiska bilder. Den samtida animerade filmen kan ta många olika former, från tecknade barnfilmer till det unika och experimentella. Att arbeta med rörelse till ljud är centralt för alla animationsstilar. Huruvida ljudet kommer först eller sist i processen spelar en viktig roll när det handlar om att skapa meningsfull rörelse på skärmen.

Den här workshopen ger dig möjlighet att experimentera med idéer genom att animera direkt under kameran. Dessa idéer kan vara figurativa eller abstrakta, verkliga eller drömlika, och allt däremellan. Du kommer att kunna utforska förhållandet mellan ljud och rörlig bild, och producera animering som har potential att förvåna och glädja! Dagens mål är att ha ett öppet sinne och lära sig animering. Det kommer att läggas tonvikt på praktiska metoder och diskussioner för att se hur denna speciella konstform kan ge dina kreativa idéer liv.

Ledare för kursen är Ross Winning.

Ross är en skulptör, animatör och musiker som också är en engagerad pedagog inom konst och design. För närvarande huvudlärare och chef för avdelningen för digitala medier vid University of Wolverhampton. Ross har undervisat i många år, både praktiskt och teoretiskt, i konst och animation i Storbritannien. Han har hållit i workshops om experimentella förhållningssätt till animering och teckning på ett antal skolor och universitet i Lublin, Warszawa och Supraśl i Polen, Kuala Lumpur i Malaysia och Busan och Seoul i Sydkorea. Han har också erfarenhet av den brittiska tv-industrin som animatör, designer och storyboardartist.

Workshopen leds på engelska. Åldersgräns 16 år.

Begränsat antal platser, anmälan sker på 0430-154 51 eller info@teckningsmuseet.se

Workshopen arrangeras i samarbete med Filmresurscentrum Region Halland.