Jim Holyoak och Matt Shane

Konstnärsresidens / Utställning

15 feb–6 juni 2021
Fritt inträde

2021 kommer de två kanadensiska konstnärerna Matt Shane och Jim Holyoak till Laholm för att bo och arbeta i drygt tre veckor. Residensprojektet är ett samarbete mellan Teckningsmuseet och Konst i Halland, ett regionalt resurscentrum som drivs av Hallands Konstmuseum i samarbete med Region Halland.

Matt Shane, född 1981 i Vancouver, arbetar som konstnär och lärare i teckning och måleri i Montréal. Jim Holyoak föddes 1978 i USA men växte upp i den lilla staden Aldergrove i Kanada. I dag är han verksam som konstnär och författare med bas i provinsen British Columbia. Matt och Jim har samarbetat under tjugo års tid och deras verk har ställts ut runt om i världen, nu senast på Midlands Arts Centre i Birmingham, England.

Vad publiken bjuds på den här gången återstår att se. Utställningen är döpt till »Walloways«. Ett av deras signum är stora teckningsinstallationer som breder ut sig över väggarna. Matt och Jim anländer till Laholm den 15 februari och börjar därefter att skapa en delvis platsanpassad utställning som visas på Teckningsmuseet 6 mars–6 juni. Håll utkik på vår webbsajt efter programpunkter och mer information.

Residenset, inklusive utställningen, skulle egentligen blivit av våren/sommaren 2020, men sköts upp med anledning av coronapandemin.

(Residens = när en konstnär eller konstnärsgrupp bjuds in till en stad/ort/institution för att bo och arbeta under en period.)