Workshop: Dagsform

28 oktober
Fri entré

Tryck egna motiv på vita t-shirts! I ett samarbete mellan Teckningsmuseet och Art Lab Gnesta kommer konstnären Olle Halvars till Teckningsmuseet och håller i workshoppen ”Dagsform”. Du designar helt enkelt ett tryck utifrån din dagsform: kanske känner du dig glad, ledsen, tråkig eller upprymd? Med hjälp av papper, sax och brytkniv skapar vi mallar med ansiktsuttryck som vi sedan trycker på en t-shirt. Tekniken kallas ”screentryck”.  

Olle Halvars arbetar som konstpedagog på Art Lab Gnesta samt som konstnär i egna projekt. Olle gillar att arbeta i stora format där spontanitet och medskapande får stort utrymme. I pedagogiska sammanhang är leken och det kollektiva skapande centralt och involverar ofta enklare grafiska tekniker med breda penseldrag, rivna kanter och karvat trä. En fin balans mellan struktur och kaos. 

Tider och föranmälan

Workshoppen är gratis. Obs! Köp vit t-shirt i ekologisk bomull på Teckningsmuseet eller ta med en egen (den måste vara vit och i bomull). Datum: 28 oktober. Plats: Tecknarateljén på Teckningsmuseets nedre plan. 

Workshop 1: klockan 12–14, ålder 12–14 år.
Workshop 2: klockan 14.30–16.30, ålder 15–18 år

Föranmälan krävs till 0430-154 51 eller teckningsmuseet@laholm.se (begränsat antal deltagare). 


Arrangemanget är en del av Bästa Biennalen! med stöd av Regionsamverkan Sydsverige, Region Halland och Konst i Halland.