Teckna som förr i tiden

Teckningsmuseet

8 juli, 15 juli, 22 juli. klockan 10–12
250 kr per gång

”Teckna i jugendstil” 8 juli kl 10–12, ”Teckna som på 50-talet” 15 juli kl 10–12, ”Teckna som på 60-talet” 22 juli kl 10–12.

Animations-workshop – Ett kreativt sätt att göra animation med ljud!

Teckningsmuseet

21 oktober 12:00-17:00
150 kr (föranmälan krävs)

Den här workshopen ger dig möjlighet att experimentera med idéer genom att animera direkt under kameran. Dessa idéer kan vara figurativa eller abstrakta, verkliga eller drömlika, och allt däremellan. Du kommer att kunna utforska förhållandet mellan ljud och rörlig bild, och producera animering som har potential att förvåna och glädja! Dagens mål är att ha ett öppet sinne och lära sig animering. Det kommer att läggas tonvikt på praktiska metoder och diskussioner för att se hur denna speciella konstform kan ge dina kreativa idéer liv.

Hazelius Hedin

Teckningsmuseet

26 oktober 19:00
180 kr + serviceavgift

När Hazelius Hedin släppte sitt första album, ”Om Du Ville Människa Heta” (2011), tog de folkmusik-Sverige med storm, och i med den skivan utsågs till Årets grupp på Folk- och Världsmusikgalan 2012. Hösten 2014 släpptes duons efterlängtade andra album! Det fick namnet ”Sunnan” och releasen skedde på Linköping Folk Festival.

Höstlovsverkstad!

Teckningsmuseet

31 oktober-3 november 10:00-16:00
Fri entré

Under höstlovet har vi öppen verkstad i vår tecknarateljé för alla åldrar. Då kan ni prova på Quilling som är en gammal teknik att göra bilder med pappersremsor.
Man rullar, böjer och formar pappret till dekorativa mönster eller föreställande bilder, som till exempel blommor, eller kanske ett ansikte. Dessa limmas sedan ihop, eller på ett papper.
Tekniken började användas under renässansen då munkar och nunnor dekorerade böcker och askar med dessa pappersremsor. Hantverket har sedan utvecklats och använts på olika sätt genom tiderna och nu får du chansen att göra din variant.

Hur nazisterna stal Europas konstskatter

Teckningsmuseet

19 november 16:00
Fri entré

Författaren Anders Rydell berättar om hur nazisterna plundrade miljontals konstverk under andra världskriget – och den långa kampen för att återbörda de förlorare konstskatterna. Hans böcker ”Plundrarna” och ”Boktjuvarna” har översatts till 19 språk.