Konstnärsledd verkstad i Tecknarateljén

Fritt inträde

Välkomna på konstnärsled verkstad på helgerna i Tecknarateljén – öppen för alla!

Här kan du fritt delta och få vägledning i ditt skapande. Prova olika material, tekniker och testa olika inspirerande sätt att skapa bilder på. Vid varje tillfälle kan du prova något nytt.

Alla åldrar!

Konst på bio maxim: HOCKNEY: LANDSCAPE, PORTRAITS AND ONE STILL LIFE

Biograf Maxim

26 oktober 18:00
150 kr (130 kr för medlemmar i Teckningsmuseets vänner)

David Hockney är en av Englands största nu levande konstnärer. Hans nyskapande, fascinerande verk återfinns på de största konstmuseerna i världen. Två utsålda London-utställningar utgör ryggraden i skildringen av denna unika och innovativa talang, som med egna ord beskriver vad som ligger bakom hans konstnärskap.

Hazelius Hedin

Teckningsmuseet

26 oktober 19:00
180 kr + serviceavgift (förköp ticketmaster.se)

När Hazelius Hedin släppte sitt första album, ”Om Du Ville Människa Heta” (2011), tog de folkmusik-Sverige med storm, och i med den skivan utsågs till Årets grupp på Folk- och Världsmusikgalan 2012. Hösten 2014 släpptes duons efterlängtade andra album! Det fick namnet ”Sunnan” och releasen skedde på Linköping Folk Festival.

Höstlovsverkstad!

Teckningsmuseet

31 oktober-3 november 10:00-16:00
Fritt inträde

Under höstlovet har vi öppen verkstad i vår tecknarateljé för alla åldrar. Då kan ni prova på Quilling som är en gammal teknik att göra bilder med pappersremsor.
Man rullar, böjer och formar pappret till dekorativa mönster eller föreställande bilder, som till exempel blommor, eller kanske ett ansikte. Dessa limmas sedan ihop, eller på ett papper.
Tekniken började användas under renässansen då munkar och nunnor dekorerade böcker och askar med dessa pappersremsor. Hantverket har sedan utvecklats och använts på olika sätt genom tiderna och nu får du chansen att göra din variant.

Konst på bio maxim: Henri Matisse – The Cut-Outs

Biograf Maxim

23 november 18:00
150 kr (130 kr för medlemmar i Teckningsmuseets vänner)

Publiken bjuds in att njuta av en intim rundtur bakom kulisserna på Tate Moderns utsålda utställning Henri Matisse: The Cut-Outs. Vi får även intervjuer med experter som Tate-chefen Nicholas Serota och konstnärens vänner, liksom sällsynt arkivmaterial av Matisse i arbete. Detta är en exklusiv titt på slutet av Matisses karriär, då han började sin ”carving into colour” och då hans serie med spektakulära cut-outs föddes.

Thomas Millroth om Ann Margret Dahlquist-Ljungberg

Teckningsmuseet

10 december 16:00
Fritt inträde, föranmälan krävs

Föreläsning och guidning med Thomas Millroth, om Ann Margret Dahlquist-Ljungbergs konstnärsskap. Thomas Millroth är konsthistoriker och författare, han har bland annat skrivit boken om Ann Margret Dahlquist-Ljunberg. Föranmälan krävs, info@teckningsmuseet.se och 0430-15451.

Guidade visningar för

ANN MARGRET DAHLQUIST-LJUNGBERG

LÖRDAGAR: 16 september, 30 september, 14 oktober, 28 oktober, 11 november, 25 november, 9 december.
Fritt inträde