Teckningsmuseets Vänner

AKTUELLT:

Resa till Louisiana och Lo-skolen!
På LO-skolen finns Danmarks största privata samling av dansk nutidskonst från 1950 och framåt. Över 100 konstnärer finns representerade bl.a. Asger Jorn, Per Kirkeby, Henry Heerup, Björn Nörgaard, Carl-Henning Pedersen. Vi får en guidning både om konst, arkitektur och inredning. Möblerna är ritade av dansk designs största namn som Mogensen, Juhl, Wegner och Panton m.fl.Efter detta spännande besök tar oss bussen till Louisiana för att se en stor retrospektiv utställning med den tyska expressionisten Gabriele Münter (1877-1962). På Louisiana kan du äta lunch och kanske ta en fika innan vi vänder hemåt.Avresa: Busstorget Laholm den 1 juni kl. 8.30, Mc Donald´s Mellbystrand kl. 8.45. Vi hämtar vid järnvägsstationen vid behov.

Anmälan till Ing-Britt Ottosson tel. 070-6333491, ottossoningbritt@gmail.com eller Mary Ottosson tel.070-5145489, mary.ottosson@telia.com senast den 24 maj.

Pris inkl. buss, guidning och entre 500 kr för medlemmar, 550 kr för icke medlemmar och för de medlemmar som har Louisianakort 350 kr. Pengarna sätts in på vårt plusgiro 6448957-8 senast den 24 maj. Ange namn och mobilnummer.
Välkomna till en dag fylld med kultur!

Välkommen att delta i våra måndagsträffar. Vi träffas udda veckor på Teckningsmuseet, fikar, pratar och har studiecirkel i konst. Vi förbereder också utskick av nyhetsbrev inför vernissager och årsmöte.

Teckningsmuseets Vänner är en väldigt aktiv ideell förening, som har till syfte att på olika sätt stödja Teckningsmuseet i Laholm. Föreningen bildades den 3 oktober 1992. Årsmöte hålls antigen i mars eller april månad. Ge ditt stöd till Teckningsmuseet i Laholm och kom med oss i vänföreningen!

Som medlem bidrar du med din medlemsavgift ekonomiskt och med din tid praktiskt för att försköna Nordens enda museum för teckningskonst.

Som medlem får du:
– Inbjudan till samtliga vernissager
– Nyhetsbrev fem gånger per år
– 20% rabatt vid köp i museets butik
– Möjlighet att delta i våra måndagsträffar kl.16-18 på udda veckor (uppehåll under sommaren)
– Delta i studiecirkel om konstnärer
– Delta i ett årligt konstlotteri
– Erbjudanden om konstresor, föredrag med mera

Årlig medlemsavgift:
200 kr för enskild medlem
300 kr för familjemedlemskap, föreningar och företag

Postgiro: 644 89 57-8
Ange namn, adress, telefonnummer och ev e-postadress.

Välkommen till oss!

Styrelseledamöter i Teckningsmuseets Vänner
Agneta Göthesson, ordförande
Margareta Jonsson, vice ordförande
Ing Britt Ottosson, sekreterare
Marie-Louise Jacobsson, kassör
Bodil Svensson, redaktör
Gitt Grännsjö-Carlsson, ledamot
Kersti Nilsson, ledamot
Ingrid Olsson, ledamot
Eiler Jansson, ersättare

vanforeningen@teckningsmuseet.se