Teckningsmuseets Vänner

PROGRAM


Konst på bio

Vi återkommer med nya konstfilmer till hösten.


Resor

Vi planerar en resa till Wanås slott i slutet av augusti eller början av september. Där kan vi titta på årets utställning Trädgränsen av Carola Grahn. Vi får då möta  en jojkande maskin i skogen, ett tio meter högt uppblåsbart fjäll och en stor timmerskulptur. I skulpturparken kan vi dessutom njuta av ett sjuttiotal verk som är skapade för parken.
Mer information om resan kommer senare.

OM VÄNFÖRENINGEN

Måndagsvännerna: Måndagsvännerna träffas på måndagar udda veckor kl. 15.00. Vi startar igen den 28 augusti. Vi ses utanför teatersalongen vid Stadshotellet. Vi fikar och berättar och visar bilder om konstnärer och spännande utställningar. Ibland gör vi också utflykter. Alla medlemmar är välkomna.

Teckningsmuseets Vänner är en väldigt aktiv ideell förening, som har till syfte att på olika sätt stödja Teckningsmuseet i Laholm. Föreningen bildades den 3 oktober 1992. Årsmöte hålls antigen i mars eller april månad. Ge ditt stöd till Teckningsmuseet i Laholm och kom med oss i vänföreningen! Som medlem bidrar du med din medlemsavgift ekonomiskt till inköp av teckningar till Nordens enda museum för teckningskonst.

Som medlem får du:
– Inbjudan till samtliga vernissager
– Nyhetsbrev 3 gånger per år
– 20% rabatt vid köp i museets butik
– Möjlighet att delta i våra måndagsträffar kl. 15.00-16.30 udda veckor med studiecirkel om konstnärer (uppehåll under sommaren)
– Delta i ett årligt konstlotteri
– Erbjudanden om konstresor, föredrag med mera

Årlig medlemsavgift: 250 kr för enskild medlem 350 kr för familjemedlemskap, föreningar och företag. Bankgiro: 5418-6655. Meddela namn, adress, telefonnummer och e-postadress till jacobssonmalou@gmail.com

Välkommen till oss!

Styrelseledamöter i Teckningsmuseets Vänner
Gunnel Runesson, ordförande, tel. 070-958 20 95, gunnel_runesson@hotmail.com
Margareta Jonsson, vice ordförande
Ing Britt Ottosson, sekreterare
Marie-Louise Jacobsson, kassör
Bodil Svensson, redaktör
Gitt Grännsjö-Carlsson, ledamot
Stina Dahlberg-Oskarsson, ledamot
Ingrid Olsson, ledamot
Rhea Löfmark-Aspeheim, ersättare

vanforeningen@teckningsmuseet.se

Verksamhetsberättelse 2022 (pdf)