Rekordår för Teckningsmuseet – 33 102 besökare

Svenska julkalendrar och Lasse Åbergs visuella hyss bidrog till besöksrekord! 

Hösten 2022 gick vi ut med nyheten att sommarutställningen ”ART’S FUN – visuella hyss av Lasse Åberg” blev den mest besökta i museets historia. Efter vinterns populära utställning med julkalendrar för svensk radio och tv står det nu klart att museet även slog sitt tidigare årsrekord. 33 102 besökare blev slutresultatet för 2022, vilket är en bra bit över det gamla rekordet på omkring 25 000.

– Vi misstänkte tidigt att Lasse Åberg skulle slå rekordet för en enskild utställning, men att julkalenderutställningen skulle bli så pass populär var faktiskt en överraskning. Det har varit smockfullt här nästan hela vintern, säger Frida Talik, konstnärlig ledare på Teckningsmuseet.

Linus Hertley-Lundberg är kommunikatör på museet och han reagerade på det ovanligt stora intresset från press och media:

– Uppmärksamheten kring utställningen med julkalendrarna liknar inget annat vi upplevt här. Vi var med i Rapport, P3, P4, Mix Megapol, SVT Halland, HP och LT. Ett fantastiskt genomslag.

”Julkalendrar för svensk radio och tv 1958–2021” och den europeiska grupputställningen ”Pop Life” visades till och med den 29 januari 2023.